Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

maślankowy mus wisniowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślanka 1 l
wiśnie bez pestek 0,5 kg
cukier do smaku
galaretka wiśniowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: maślankowy mus wisniowy

Galaretki rozpuszczamy w szklance gorącej wody, odstawiamy do stężenia. Wiśnie miksujemy z cukrem do smaku. Do maślanki dodajemy zmiksowane wiśnie, wszystko razem mieszamy, kiedy galaretka zacznie tężeć dodajemy ją do musu i wszystko razem miksujemy na jednolitą masę, jeśli trzeba dosładzamy. Przekładamy do pucharków i schładzamy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 20.08.2012 16:40
rewelacja
AGNIESZKA103 04.03.2012 10:30
super switny deser i do tego pyszny mniam koniecznie musze go wyprobowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak