Sposób przygotowania

Wycisnąć sok z pomarańczy.W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier, wanilię, skórę z pomarańczy i szczyptę soli.W drugiej misce wymieszać jajko z roztopionym masłem (ale chłodnym) ,mlekiem, sokiem z pomarańczy i miodem.Wlać płynną mieszaninę do mąki i szybko wymieszać.Rozłożyć ciasto do foremek na muffiny, starając się wypełnić tylko 2 / 3 wysokości. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 15-20 minut. Babeczki będą gotowe kiedy patyczek włożony do ciasta jest czysty i suchy.
Wierzch babeczek można delikatnie posmarować syropem pomarańczowym i posypać kandyzowaną skórką.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !