Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna Cotta

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kremówka 0,5 litr
cukier 10 dkg
cukier wanilinowy 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 g

Przepis i sposób przygotowania na: Panna Cotta

Żelatynę zalewamy 10ml śmietany. Resztę smietanki zagotowujemy z cukrem (białym i waniliowym). Jak się zagotuje zdejmujemy z ognia, dodajemy żelatynę zalana mlekiem i ponownie stawiamy na ogniu. Zagotowujemy i mieszamy az do rozpuszczenia żelatyny. Przelewamy do kubeczków/miseczek/foremek. Chłodzimy a później wstawiamy na kilka godzin do lodówki.

Przed podaniem, zeby wyjmowało się łatwiej nożem odkrajamy brzegi od szklanki a spód możemy na chwilkę włozyć do goracej wody. Wyjmujemy, polewamy sosem i gotowe.

Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 10.09.2013 15:19
nie robiłam nigdy
jogobella231
jogobella231 06.03.2012 17:12
uwielbiam
Beata31 04.03.2012 14:37
proste i smaczne :)
czekoladka_m 03.03.2012 19:02
Coś dla mnie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak