Sposób przygotowania

Ryby pokroić w kawałki, oczyścić i dokładnie umyć. Pokropić sokiem z cytryny i posypać tymiankiem po czym odłożyć na pół godziny do chłodnego miejsca. Warzywa pokroić w paski lub plasterki (jak kto woli) Rozgrzać piekarnik do temp 220stopni. Do brytfanny włożyć wysoki garnek,włożyć wkładkę do gotowania na parze i wstawic naczynie z rybą i warzywami. Wodę nalać do głębokości 2cm i przykryć brytfannę folią aluminiową. Folię nakłuć w kilku miejscach tak aby para swobodnie uchodziła. Po kilkunastu minutach wyjąć rybę i warzywa. Podawać z ryżem lub ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    bardzo dobre!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !