Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczupak na parze

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczupak 1 szt
cytryna 1 szt
sól, pieprz do smaku
marchewka 4 szt
cukinia 1 szt
brokuły wdł uznania
tymianek 2 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupak na parze

Ryby pokroić w kawałki, oczyścić i dokładnie umyć. Pokropić sokiem z cytryny i posypać tymiankiem po czym odłożyć na pół godziny do chłodnego miejsca. Warzywa pokroić w paski lub plasterki (jak kto woli) Rozgrzać piekarnik do temp 220stopni. Do brytfanny włożyć wysoki garnek,włożyć wkładkę do gotowania na parze i wstawic naczynie z rybą i warzywami. Wodę nalać do głębokości 2cm i przykryć brytfannę folią aluminiową. Folię nakłuć w kilku miejscach tak aby para swobodnie uchodziła. Po kilkunastu minutach wyjąć rybę i warzywa. Podawać z ryżem lub ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kikiriki 22.03.2012 07:52
bardzo dobre!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak