Liczy się dobry Smak

Sposób przygotowania

Przygotowanie wyjątkowo proste. Ziemniaki obieramy, kroimy w ćwiartki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie aż zmiękną, ale uważamy, żeby nie były całkiem miękkie, bo mogą się rozlatywać. Dokładnego czasu nie podam, bo to zależy od ziemniaka. Ale idealne są wtedy, gdy możemy wbić w nie widelec bez problemu, ale się nie rozpadają.

Ugotowane ziemniaki odcedzamy na sitku jak najdokładniej i wkładamy do rozgrzanego oleju. Smażymy aż ziemniaki zrobią się ładnie złociste.

Podawać można z solą, ketchupem, majonezem, albo same - jak kto woli.

Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Aneta41

    to chyba każdy lubi:)))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !