Sposób przygotowania

Żelatynę rozpuścić w dwóch łyżkach ciepłej wody,mleko kokosowe/250 ml/,śmietanę cukier,wanilię umieścić w rondelku.Podgrzewać całość na wolnym ogniu do rozpuszczenia się cukru /masa powinna być gorąca,ale jej nie gotować/.Dodać rozpuszczoną żelatynę i podgrzewać jeszcze ok.2-3 minuty.Odstawić z ognia i przestudzić,a następnie wlać do foremek i wstawić do lodówki na ok.2-4 godz .Przygotować sos czekoladowy.Czekoladę pokroić na drobne kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej.Do rozpuszczonej czekolady wlać gorące mleko kokosowe/6 łyżek/ i dobrze połączyć składniki, pozostawić do lekkiego przestygnięcia.Po przestudzeniu polać deser i posypać obficie wiórkami kokosowymi. Aby deser łatwiej wyjąć z foremek należy na chwilę wstawić je do ciepłej wody.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    finezyjny sposób podania :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    ale super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    ładnie podane ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    leonkot

    cudowny deserek, poproszę troszeczkę
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    piękne wykonanie
  • 0
    original
    Opublikowano

    tomek18

    wygląda apetycznie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !