Sposób przygotowania

Kotlety z karkówki rozbić, oprószyć solą, pieprzem, kminkiem i słodką papryką.
Cebulę drobno posiekać ręcznie lub w malakserze razem z suszonymi śliwkami.
Do rondelka wlać olej sezamowy, wrzucić cebulę ze śliwkami. Krótko obsmażyć a następnie podlać lekko wodą i dusić do miękkości. Gdy cebula jest już miękka dodać brązowy cukier i odparować wodę aż powstanie gęsty sos - cebula nie może się całkowicie rozpaść, powinna być wyczuwalna w konsystencji.

Kotlety z karkówki obsmażyć krótko z obu stron na gorącym oleju, gdy są zrumienione z obu stron dorzucić sos z cebuli i podgrzewać jeszcze chwilę aby mięso "złapało" zapach sosu.

Smacznego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    może być smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    fajne połączenie składników
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zoldiar

    pyszne, jadłam bez śliwki i kminku bo nie lubię, ale dodałam ser... smakowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    elaa

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !