Sposób przygotowania

Krok 1 / 6

Foremki o średnicy ok. 9 cm bardzo delikatnie natłuścić. Ciasto francuskie (po 275 g każda porcja) rozłożyć, złożyć wzdłuż dłuższego boku na pół i pokroić na 3 części. Wyłożyć foremki, delikatnie docisnąć i odciąć nadmiar ciasta. Spody nakłuć widelcem, po czym przykryć arkuszami folii aluminiowej lub pergaminu, wysypać na wierzch suchą fasolę lub groch i wsadzić do lodówki na czas nagrzewania się piekarnika.
Nagrzać piekarnik do 200°C. Wsadzić foremki i piec 10 minut. Po tym czasie zdjąć ostrożnie folię z fasolą i dopiec kolejne 10-12 minut.
Resztki ciasta można zagnieść i zrobić z nich ciasteczka lub paluszki.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pycha mniammm:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    Smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Apetyczne...aż chce się jeść.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gracer

    pysznie i tak jak lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    musiały być smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !