Sposób przygotowania

Oddzielone żółtka miksujemy z mlekiem, mąką, proszkiem do pieczenia, olejem oraz solą na jednolitą masę. Następnie ubijamy na sztywno białka (nie dodajemy cukru) i mieszamy z wcześniej przygotowanym ciastem. Gofry pieczemy w rozgrzanej gofrownicy przez ok. 6 minut. Bardzo ważne, aby nie dodawac ani grama cukru. Z doświadczenia wiem, że wychodzą wtedy gumiaste albo niedopieczone.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    owocówka

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Rzeczywiście prosty ten przepis. Na pewno go wypróbuje przy najbliższej okazji.
  • 1
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    chrupiące

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !