Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piątkowy mintaj

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj-filety 1 kg
jajko 3 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1-1,5 szklanki
sok z cytryny
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Piątkowy mintaj

Filety z mintaja kroimy na porcje. Każdą z porcji oprószamy skrapiamy sokiem z cytryny przed samym smażeniem, delikatnie oprószamy solą oraz pieprzem. Jajka roztrzepujemy w talerzu z solą. Porcje ryby panierujemy w jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej. Na oleju smażymy mintaja z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami, frytkami, ryżem i surówką. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 01.08.2013 21:26
bardzo lubię
Iwusia 07.07.2012 21:15
smakowity
owocówka 03.03.2012 15:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak