Sposób przygotowania

Makaron wrzucić na osoloną i gotującą się wodę. Ugotować go według przepisu na opakowaniu. Szpinak, jeśli jest mrożony, podsmażyć na oleju wraz z cebulą. Jeżeli szpinak jest świeży, to należy go umyć, grubo posiekać i następnie wrzucić na gorący olej, aby się podsmażył. Szpinak z cebulą dusić do miękkości ( około 3 minut). Gdy szpinak puści sok, to można go odkryć, aby odparował. Ser fetę pokroić w kostkę. Połowę skrojonej fety dorzucić do szpinaku. Dodać 2-3 łyżki jogurtu naturalnego. Doprawić wszystko przyprawami ; sól i pieprz wedle uznania. Wymieszać szpinak z makaronem. Do gotowej potrawy dodać 2-3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę do czosnku. Potrawę rozłożyć na talerze i udekorować pozostałym serem feta.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !