Sposób przygotowania

Jabłka myjemy, wykrawamy z nich gniazda nasienne pozostawiając spód. Na spód każdego z jabłka układamy kawałek chleba. Chlebek na za zadanie "wciągać" nadmiar wilgoci. Następnie pół łyżki suszone żurawiny, odrobinę cukru( ale nie koniecznie), pół łyżeczki żurawiny ze słoiczka i pół łyżki suszonej żurawiny. Jabłka układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy około 15 minut. Po upływie tego czasu powinny już być miękkie. Te moje rozpływały się- dosłownie :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Śliczne zdjęcie;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    wygląda wspaniale
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    też jestem pod wrażeniem,zwłaszcza zdjęcia:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    świetne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    bardzo ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    Ciekawy pomysł :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    przepiękne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    smaczne połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !