Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pieczone z żurawiną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko 4 sztuki
chleb 1 kromka
cukier 2 łyżki
żurawina
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pieczone z żurawiną

Jabłka myjemy, wykrawamy z nich gniazda nasienne pozostawiając spód. Na spód każdego z jabłka układamy kawałek chleba. Chlebek na za zadanie "wciągać" nadmiar wilgoci. Następnie pół łyżki suszone żurawiny, odrobinę cukru( ale nie koniecznie), pół łyżeczki żurawiny ze słoiczka i pół łyżki suszonej żurawiny. Jabłka układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy około 15 minut. Po upływie tego czasu powinny już być miękkie. Te moje rozpływały się- dosłownie :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 10.02.2014 20:34
smaczne połączenie
IKrakowianka 30.11.2012 18:43
przepiękne!
Iwusia 11.07.2012 23:49
apetyczne
natii3624 24.05.2012 13:25
Ciekawy pomysł :)
kasiaw 20.05.2012 21:20
bardzo ciekawy przepis
Urszula5 15.05.2012 20:02
świetne
ben-ka 05.03.2012 08:32
też jestem pod wrażeniem,zwłaszcza zdjęcia:)
Kas2 04.03.2012 21:59
wygląda wspaniale
czekoladka_m 03.03.2012 19:11
Śliczne zdjęcie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak