Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa na kurczaku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 litry
kurczak 50 dag
marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 sztuki
ziemniaki 10 sztuk
mąka 2 łyżki
śmietana 3 łyżki
masło 2 łyżki
sól do smaku
bulion 1 sztuka
ogórki kwaszone 5 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa na kurczaku

Kurczaka( pałki lub skrzydełka) myjemy w zimnej wodzie, przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą, dodajemy pieprz ziarnisty, ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy około 20 minut zdejmując szumowinę. Następnie dodajemy pokrojone warzywa( marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki). Gotujemy do momentu, gdy warzywa będą miękkie. Ogórki ścieramy na jarzynówce, przekładamy do rondelka i dusimy z masełkiem i mąką. Następnie przekładamy je do zupy dodając też bulionetkę lub kostkę rosołową. Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy zaprawioną śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 18.03.2013 11:07
Pyszna zupka i ładnie podana
IKrakowianka 17.10.2012 22:22
rewelacja
Iwusia 15.07.2012 23:14
pyszna zupka :)
iknkirke 17.05.2012 20:31
Lubię ogórkową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak