Sposób przygotowania

Kurczaka( pałki lub skrzydełka) myjemy w zimnej wodzie, przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą, dodajemy pieprz ziarnisty, ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy około 20 minut zdejmując szumowinę. Następnie dodajemy pokrojone warzywa( marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki). Gotujemy do momentu, gdy warzywa będą miękkie. Ogórki ścieramy na jarzynówce, przekładamy do rondelka i dusimy z masełkiem i mąką. Następnie przekładamy je do zupy dodając też bulionetkę lub kostkę rosołową. Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy zaprawioną śmietaną.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    Lubię ogórkową
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pyszna zupka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszna zupka i ładnie podana

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !