Sposób przygotowania

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu, osączamy, przekładamy do miski. Jajka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do ryżu. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym tłuszczu, łączymy z ryżem i jajkami. Ser feta kroimy w kostkę, razem z pietruszką dodajemy do masy, wbijamy jajko, przyprawiamy, całość mieszamy. Z powstałej masy formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ciekawe..:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    zgadzam się, ciekawe połączenie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    fajny pomysł- lubię takie nowinki...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    alebym spróbowała;))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !