Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki ryżowo-jajeczne z fetą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 100 g
ser feta 1/2 kostki
jajko
cebula
natka pietruszki 1 łyżka
tłuszcz do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieprz
przyprawa do potraw Kucharek
jajko ugotowane na twardo 4

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki ryżowo-jajeczne z fetą

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu, osączamy, przekładamy do miski. Jajka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do ryżu. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym tłuszczu, łączymy z ryżem i jajkami. Ser feta kroimy w kostkę, razem z pietruszką dodajemy do masy, wbijamy jajko, przyprawiamy, całość mieszamy. Z powstałej masy formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena13 25.05.2012 15:41
alebym spróbowała;))
Jaheira11 08.03.2012 18:12
fajny pomysł- lubię takie nowinki...
cooleczka 03.03.2012 20:12
zgadzam się, ciekawe połączenie :)
madziulaczek1991 03.03.2012 14:29
Ciekawe..:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak