Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka kebabowa warstwowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kukurydza 1 puszka
fasola czerwona 1/2 puszki
pomidory 2 szt
ogórki kiszone 4 szt
Przyprawa kebab-gyros klasyczna Prymat 1 opakowanie
kapusta pekińska 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez
keczup pikantny
margaryna do smażenia
filet z kurczaka podwójny 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka kebabowa warstwowa

Fileta pokroić w kostkę i podsmażyć na margarynie, posypać przyprawą kebab gyros i szczyptą soli. Usmażony filet wyłożyć na półmisek. Kapustę pekińską pokroić, połowę dać do tłuszczu i wymieszać ją z nim. Wyłożyć następną warstwę na mięso. Na to wsypać odcedzoną fasolę i kukurydzę. Następnie pokroić ogórki i pomidory w kostkę i wyłożyć następną warstwę. Popieprzyć. Na koniec dać resztę pokrojonej kapusty. Na to wyłożyć kupkami majonez i polać keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna56 03.04.2012 16:25
Pyszna
gosia561 28.03.2012 11:28
smaczna i ładna
jogobella23 17.03.2012 14:53
pycha
wojr63 09.03.2012 19:08
super
MAR3STA 08.03.2012 19:06
pyszna!
marzena06 07.03.2012 11:47
moja ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak