Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczraki z sosem pomidorowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
cebula 4 szt
koncentrat pomidorowy 3 łyżka
olej do smażenia
keczup pikantny 1/2 szt
mąka 4 łyżki
jajko 2 szt
sól, pieprz do smaku
woda 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pieczraki z sosem pomidorowym

jajka roztrzepać z wodą doprawić namoczyć w nim kapelusze potem w mące smażyć na oleju ok 10 minut przełożyć do większego naczynia cebulę pokroić w talarki i zeszklić na oleju poddusić ok 6 minut gorącym dodać koncentrat pomidorowy i keczup zalać sosem pieczarki doprawić podawać z pieczywem na gorąco lub na zimno

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 03.03.2012 11:12
uwielbiam zarówno pieczarki jak i sos pomidorowy! bardzo fajny przepis - zawsze można znaleźć coś dla siebie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak