Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta zgrzybami i kabanosem.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 0,5 kg
grzyby suszone garść
Liść laurowy suszony Prymat 1
ziele angielskie 3
kminek Prymat
kabanos 6 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta zgrzybami i kabanosem.

Kroki postępowania

1
Kapustę włożyć do garnka, zalać wodą, dodać grzyby, liść laurowy i ziele angielskie.
Gotować.
Krok 1 - Kapusta zgrzybami i kabanosem. foto
2
Następnie dodać pokrojone w plastry kabanosy.
Krok 2 - Kapusta zgrzybami i kabanosem. foto
3
Dodać też kminku, wszystko wymieszać.
Krok 3 - Kapusta zgrzybami i kabanosem. foto
4
Gotować aż kapusta będzie miękka.
Krok 4 - Kapusta zgrzybami i kabanosem. foto
5
Jeść samą, z pieczywem lub ziemniakami.
Krok 5 - Kapusta zgrzybami i kabanosem. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka137 03.03.2012 23:38
mmm...pychota
Sroczka 02.03.2012 23:39
Prosta potrawa, a na pewno smaczna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak