Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z wędzoną makrelą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 80 dkg
jaja 2
olej do smażenia
śmietana 4 łyżki
makrela wędzona 30 dkg
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
mąka 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z wędzoną makrelą

Ziemniaki obieramy, myjemy i trzemy na tarce o drobnych oczkach.Odlać nadmiar wody z tartych ziemniaków. Dodać jajka, mąkę, pieprz, kucharka i dokładnie wymieszać. Olej mocno rozgrzewamy na patelni i nakładamy łyżką placki. Placki pieczemy na złoty kolor z obu stron. Rybę filetujemy i dzielimy na małe kawałki. Każdy placek polewamy śmietaną i nakładamy kawałki ryby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 27.11.2013 14:42
ciekawe połączenie
misia53 16.08.2013 01:15
ja też takich nie jadłam
ben-ka 14.08.2013 14:56
dla mnie to też nowość.
jeta72 01.04.2013 00:11
fajny pomysł :-)
Anna138 02.08.2012 11:37
świetny pomysł na obiadek
barbara11561 29.04.2012 13:36
bardzo ciekawy pomysł:)
IKrakowianka 16.04.2012 20:26
świetny pomysł
RenataZ-et 14.04.2012 14:03
superowe
cooleczka 10.03.2012 17:52
ciekawy pomysł
Aneta41 05.03.2012 12:22
takich jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak