Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe nachos

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka kukurydziana 100 g
mąka pszenna 100 g
mąka orkiszowa 100 g
jajko 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
Kucharek przyprawa do potraw 1 szczypta
olej do smażenia 100 ml
ser 100 g
salda pomidorowa 100 g
śmietana kwaśna 100 g
woda letnia 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe nachos

Kroki postępowania

1
Z mąk, wody, jajka, proszku do pieczenia oraz vegety i soli zagniatamy elastyczne ciasto.
Krok 1 - Domowe nachos foto
2
Wałkujemy je na grubość ok 2 mm i wycinamy koła.
Krok 2 - Domowe nachos foto
3
Koła następnie dzielimy na trójkąty.
Krok 3 - Domowe nachos foto
4
Tak przygotowane smażymy na głębokim, rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia.
Krok 4 - Domowe nachos foto
5
Gotowe nachos układamy na talerzy polewamy dipem pomidorowym , posypujemy starkowanym serem i zapiekamy chwilę w piekarniku lub mikrofalii. Podajemy z kwaśną smietaną i ewentualnie guacamole.
Krok 5 - Domowe nachos foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 13.05.2012 11:50
super
stokrotka 02.03.2012 21:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak