Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluchy śląskie w sosie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielona wołowina 500 g
olej 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
skrobia ziemniaczana -
cebula 1 szt.
kluski 2 na kluski śląskie

Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy śląskie w sosie

Na oleju usmażyć cebulę, dodać wołowinę i po przesmażeniu zalać gorącą wodą - dodać sporo mielonej papryki łagodnej i dusić kilkanaście minut. Sos lekko zagęścić mąką ziemniaczaną i doprawić do smaku. W międzyczasie ugotować kluski śląskie w postaci niezbyt długich, grubych paluszków. Podawać z sosem paprykowym i wołowiną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 29.11.2012 15:46
lubie takie
wiola28a 26.07.2012 15:58
fajne danie
eagle 31.03.2012 00:40
Ugotowane ziemniaki, przeciśnięte przez praskę i zagniecione z mąką ziemniaczaną...
Niunia1 12.03.2012 11:28
Co to jest ciasto na kluski ???
Habibi 02.03.2012 22:20
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) **** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
msmariusz 02.03.2012 21:41
może byc smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak