Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Mięso kroimy na mniejsze kawałki i mielimy. Bułkę moczymy w wodzie odciskamy i dodajemy do mięsa. Czosnek obieramy i siekamy. Obraną cebulę kroimy na malutką kostkę. Do zmielonego mięsa dodajemy, surowe jajko, cebulę, czosnek oraz przyprawy. Wyrabiamy na jednolitą masę. Ciasto dzielimy na 4 części i do każdej w środek dajemy ugotowane jajko. Formujemy podłużne kółka. Każdą kulkę obtaczamy w bułce tartej i smażymy na silnie rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Podajemy na zimno przekrojone na pół wzdłuż.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Robię coś podobnego obowiązkowo na Wielkanoc
  • 3
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    śicznie wygląda,
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    świetnie się prezentują
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    fajny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    super wygląd
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    niezły pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    super pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    rewelacja
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne !
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    apetyczne jedzonko:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne danie
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajnie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pysznie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !