Sposób przygotowania

Mleko łączymy z jajkiem. Intensywnie trzepaczką mieszamy, dodajemy mąkę ciągle mieszając i szczyptę soli. Odstawiamy na chwilę ciasto aby odpoczęło.
Gdy ciasto odpoczywa, zrobimy nadzienie. Ser twarogowy (u mnie półtłusty) wkładamy do miski, dodajemy żółtko, cukier waniliowy, cukier i śmietanę - wszystko razem mieszamy, aby składniki się połączyły. Ja lubię gdy grudki sera są w nadzieniu, jeśli wolicie gładką masę, proponuję włożyć wszystko do blendera i w nim wymieszać.
Na łyżeczce tłuszczu smażymy naleśniki. Gotowe naleśniki smarujemy nadzieniem, składamy w trójkąty obsypujemy cukrem pudrem i na środek naleśnika dajemy łyżeczkę dżemu truskawkowego. Życzę smacznego.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kas2

    ale apetyczne zdjęcie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    dziękuje;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    smacznie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    iziona

    U mnie były ostatnio trzy dni z rzędu, ale i te bym zjadła z ochotą :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    mmmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewaaa

    klasyczne naleśniki z serem, moje ulubione, ja lubię gładką masę serową i nie dodaję do niej żółtka, bo boję się surowych jaj :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Pięknie podane:)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    apetyczne i to bardzo
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    angelisiak

    uwielbiam!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !