Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki obiadowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe 1 kg
woda 2 litry
sól 2 łyżki
koper 2 gałązki
chrzan 2 listki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki obiadowe

Słoiki oczyszczam i wyparzam, następnie wkładam ogórki czubkami do góry, wkładam do każdego słoika liścia laurowego oraz chrzanu. następnie zalewam wodą wymieszaną z solą, słoiki zakręcam szczelnie i odstawiam w ciemne chłodne miejsce na około 10 dni. Gotowe ogórki kroję i podaję wraz z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 10.10.2012 20:34
pychota
Margo1 26.04.2012 17:02
pyszne , też lubię
olkaaa 08.03.2012 07:35
pycha
halina17 05.03.2012 16:46
nie ma to jak tradycyjne ogórki
wazka 04.03.2012 07:57
Ja też robię z przegotowaną
Kaja35 03.03.2012 20:48
Ja robię normalnie ale dziękuje na pewno skorzystam z pani rady następnym razem jak będę je robić.
jolanta19 03.03.2012 17:11
najlepsza woda przegotowana
foczka-ks 02.03.2012 22:12
do obiadu smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak