Sposób przygotowania

Słoiki oczyszczam i wyparzam, następnie wkładam ogórki czubkami do góry, wkładam do każdego słoika liścia laurowego oraz chrzanu. następnie zalewam wodą wymieszaną z solą, słoiki zakręcam szczelnie i odstawiam w ciemne chłodne miejsce na około 10 dni. Gotowe ogórki kroję i podaję wraz z ziemniakami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    do obiadu smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    najlepsza woda przegotowana
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Kaja35

    Ja robię normalnie ale dziękuje na pewno skorzystam z pani rady następnym razem jak będę je robić.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    wazka

    Ja też robię z przegotowaną
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    nie ma to jak tradycyjne ogórki
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    pycha
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszne , też lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !