Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z kapusty białej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa zwyczajna 2 sztuki
kość wieprzowa 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 4 ziarna
pieprz sól do smaku
przecier pomidorowy 1 słoik
kapusta biała 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kapusty białej

Kapustę poszatkowałam na małe kawałki, następnie włożyłam ją do garnka, włożyłam kość jak i przyprawy oraz kiełbaskę pokrojoną w małą kostkę i zagotowałam na małym ogniu, gdy mięso zaczęło schodzić z kości usunęłam ją i dodałam przecieru pomidorowego, doprawiłam do smaku solą oraz pieprzem i zagotowałam do miękkości. Bigos przełożyłam do słoików, i odgrzewam na suchej patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 29.07.2012 14:50
lubie taki bigosik
aga130982 17.07.2012 08:26
pycha
aga130982 17.07.2012 08:26
pycha
joanna77 27.06.2012 11:51
lubimy
olkaaa 30.05.2012 08:23
pycha
olkaaa 30.05.2012 08:23
pycha
Margo1 26.04.2012 17:02
lubię i dawno nie robiłam
Margo1 26.04.2012 17:02
lubię i dawno nie robiłam
olkaaa 07.03.2012 08:18
lubię
halina17 05.03.2012 16:47
smaczny bigos
bietka 04.03.2012 08:19
ja też bardzo lubię taki bigosik
wazka 04.03.2012 07:56
uwielbiam taki szybki bigosik standardowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak