Sposób przygotowania

Do wbitych jajek dodaję cukier, miksuję na jednolitą masę, w rondlu stapiam margarynę, potem ją ostudzam i przelewam do pozostałych przygotowanych składników, następnie dodaję proszek do pieczenia, mąkę i wszystko razem miksuję. Blachę smaruję lekko masłem i posypuję bułką tartą, następnie wlewam do blachy pół ciasta, potem mak mielony i na wierzch pozostałe ciasto. Piekę w temperaturze 200 stopni 40 minut. Na koniec mieszam mleko z cukrem pudrem i powstałym lukrem polewam delikatnie ostudzone ciasto.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobre ciasto
  • 5
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    uwielbiam makowce
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wazka

    Moje ulubione ciasto
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam,mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anka1

    czas spróbować :D
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Ewa52

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Ewa52

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    daj kawałek;P
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !