Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowa z ziemniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka 4 sztuki
ryż 1/2 szklanki
ziemniaki 4-5 sztuk
marchew 1 sztuka
por 1/2 sztuki
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa z ziemniakami

Mięso umyć, zalać wodą, postawić do gotowania. Ziemniaki obrać, pokroić, umyć, dodać do mięsa, posolić. Gotować ok. 20 minut. Marchew obrać, umyć, zetrzeć na tarce, dodać do zupy. Pora oczyścić, umyć, dodać do zupy. Dodać też opłukany ryż. Doprawić do smaku, gotować do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 05.03.2012 12:38
ciekawe połączenie ryżu z ziemniakami..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak