Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki ryżowe z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka marynowana 2-3 kawałki
groszek konserwowy 1/4 puszki
kukurydza konserwowa 1/4 puszki
szynka 2 plastry
ogórki konserwowe 2 sztuki
por 1/4 sztuki
mąka 1 łyżka
jajko 1 sztuka
mleko 3-4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
ryż 1,5 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki ryżowe z warzywami

Ogórki, paprykę i szynkę pokroić w kostkę. Por oczyścić, umyć, drobno pokroić. Groszek i kukurydzę osączyć z zalewy. Przygotowane składniki połączyć z ryżem, wymieszać, wbić jajko, dodać mąkę mleko i ponownie wymieszać. Doprawić do smaku. Masa powinna być gęsta. Na patelni rozgrzać olej, masę ryżową nabierać łyżką i kłaść na rozgrzany tłuszcz lekko rozpłaszczając. Smażyć z obydwóch stron na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 03.03.2012 09:30
Ja robię przeważnie na słodko, ale te tez mi się podobają
cooleczka 02.03.2012 18:55
do wypróbowania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak