Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa z kiełbasą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 10 sztuk
ziemniaki 5 sztuk
marchew 1 sztuka
ryż 1/2 szklanki
kiełbasa 30 dag
masło 2 łyżki
śmietana 2-3 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczka
mąka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa z kiełbasą

Ziemniaki i marchew obrać, umyć. Ziemniaki pokroić w kostkę, a marchew zetrzeć na tarce. Ziemniaki zalać wodą, postawić do gotowania. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki. Przesmażyć na maśle, dodać do zupy razem z marchwią. Gotować ok. 20 minut. Ryż wypłukać, dodać do zupy. Wymieszać. Dodać też pokrojoną kiełbasę. Doprawić do smaku. Zupę można zagęścić mąką, dodać śmietanę i drobno pokrojoną pietruszkę. Można doprawić przyprawą kuchenną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 02.03.2012 18:56
wygląda niezwykle apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak