Sposób przygotowania

Ziemniaki i marchew obrać, pokroić i umyć. Zalać wodą, postawić do gotowania. Cebulę obrać, drobno pokroić, zeszklić na części rozgrzanego masła. Dodać do zupy, posolić i dalej gotować. Kiełbasę pokroić na małe kawałki, boczek pokroić w paski. Można przesmażyć na reszcie masła. Czosnek zmiażdżyć, dodać do zupy razem z majerankiem. Wlać zakwas, chwilę zagotować, doprawić do smaku. Dodać śmietanę, wymieszać.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobra zupa
  • 1
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    śicznie wygląda,
  • 0
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    zalewajka smaczna
  • 0
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    zalewajka smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !