Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piętrowe kanapki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka na pastę
pietruszka na pastę
masło na pastę
serek topiony na pastę
jajko na pastę
pasztet na pastę
sól do smaku
pieprz do smaku
chleb ciemny wg potrzeby

Przepis i sposób przygotowania na: Piętrowe kanapki

Szynkę i pietruszkę, oddzielnie drobno pokroić. Jajka ugotować na twardo ostudzić, obrać, przekroić, oddzielić żółtka od jajek. Żółtka rozkruszyć widelcem, białka drobno pokroić. Każdy z przygotowanych składników, oddzielnie łączymy z masłem, albo też serkiem, można z pasztetem. Masy doprawiamy do smaku solą i pieprzem, albo ziołami, kolorowymi pastami smarujemy kromki chleba i składamy w piętrowe kanapki.
Zdjęcia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jerry1 06.03.2012 10:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak