Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z mięsem i okrasą - czerwoną cebulką

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 50 dag
mąka pszenna 20 dag
mąka ziemniaczana 10 dag
śmietana 1 łyzka
ser biały 10 dag
mięso mielone 15 dag
cebula biała 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyzka
olej 1 łyzka
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku
cebula czerwona 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z mięsem i okrasą - czerwoną cebulką

Kroki postępowania

1
Ziemniaki zemleć lub przecisnąć przez praskę.Składniki ciasta ziemniaki, maki obydwie, ser, śmietana połączyć i zagnieść, po czym odstawić .
Krok 1 - Knedle z mięsem i okrasą - czerwoną cebulką foto
2
Masę mięsną wyrobić z bułką tartą i jajkiem, doprawić solą i pieprzem.
Krok 2 - Knedle z mięsem i okrasą - czerwoną cebulką foto
3
Z ciasta ziemniaczanego uformować wałek i pokroić na kawałki. Każdy kawałek rozpłaszczyć, nałożyć nadzienie i starannie zlepić w kulę tak, aby mięso podczas gotowania nie wypłynęło. Pyzy gotować przez 12-15 minut w osolonym wrzątku. Gotowe wyjąć, odsączyć.
Krok 3 - Knedle z mięsem i okrasą - czerwoną cebulką foto
4
Cebulką podsmażyć i polać gotowe pyzy.
Krok 4 - Knedle z mięsem i okrasą - czerwoną cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 25.05.2012 18:03
moje smaki
freekate 03.03.2012 06:44
od bardzo dawna mam ochotę na pyzy z mięsem, chyba wreszcie się skuszę :)
cooleczka 02.03.2012 19:00
smaczne
ziutula
ziutula 02.03.2012 17:25
oj, takie kluchy lubię...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak