Sposób przygotowania

Ze składników na ciasto wyrabiamy ciasto, wałkujemy na stolnicy podsypując mąką .
Wykrawamy szklanką kółka.
Na jedno nakładamy łyżeczkę farszu i przykrywamy drugim kołem .
Dociskamy na złączeniu palcami lub pomagamy sobie widelcem.
Farsz przygotowujemy tj. na zwykłe ruskie pierogi.
Ziemniaki tłuczemy, łączymy z serem i przesmażoną cebulką .
Doprawiamy do smaku.

Gotowe krążki kładziemy na dobrze rozgrzany olej i smażymy około pół minuty na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    zjadłabym :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    pomysłowe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    ciekawe danie
  • 4
    original
    Opublikowano

    aginaa

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    robię podobne z kapustą, pycha!
  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    brawo Iza ! to musi być smaczne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Wow, świetny przepis !
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    he,he,,,,jak się fajnie nazywają...
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Domyślam się, że smakują świetnie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    bardzo fajne, a można je robic z innym farszem?
  • 1
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    mniaam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ale fajne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    dawno już nie jadłam, a Twój przepis zachęca do wykonania
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    ciekawe nie znałam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !