Sposób przygotowania

Jabłka umyć, obrać, wyciąć gniazda nasienne. Podzielić na ósemki. Przełożyć do garnka, zalać szklanką wody i gotować 15 minut pod przykryciem. Gdy jabłka nieco zmiękną, wsypać cukier i gotować jeszcze 10 minut. Dodać sok z cytryny. Całość dokładnie zmiksować lub przetrzeć przez sito. Przełożyć do słoiczków, dokładnie zakręcić i pasteryzować 10 minut.

Komentarze

  • -1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    A po co miksować, przecerać?! Dobrze rozgotowane jabłka same się rozpadną!
  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Po to, by mus miał gładką konsystencję. Jeśli ktoś nie chce, nie musi przecierać, ale ja zawsze to robię.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !