Sposób przygotowania

Rodzynki zalewamy rumen i odstawiamy (najlepiej na cała noc)

Piekarnik nagrzewamy do 180C.

Dwie łyżki mąki mieszamy z cukrem waniliowym i cynamonem a następnie obtaczamy w niej pokrojone w grubą kostkę jabłka.

Formę do zapiekania lub naczynie żaroodporne smarujemy masłem.

Jajka, mleko, pozostałą mąkę, cukier oraz sól miksujemy razem.

Dno naczynia wykładamy równomiernie jabłkami, posypujemy odsączonymi rodzynkami a następnie zalewamy miksturą jajeczną.

Wstawiamy do piekarnika na około 50 minut.

Po wyjęciu oprószmy cukrem pudrem i podajemy ciepłe.

Po wyjęciu z piekarnika ciato opada.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    muszę zrobić takie ciasto!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !