Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś zapiekany na szpinaku pod serową pierzynką

5.0
(36)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Łosoś zapiekany na szpinaku pod serową pierzynką - przepis na pyszny obiad. Przepis na zapiekanego łososia ze szpinakiem i serem pleśniowym.

Składniki:

filet z łososia 1 kg (bez skóry)
szpinak mrożony 2 opakowania
ser pleśniowy niebieski 100g
czosnek 6zabków
mozarella 1 opakowanie(tarta)
koperek 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś zapiekany na szpinaku pod serową pierzynką

1. Na oliwie podsmażamy wyciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy szpinak, doprawiamy solą i pieprzem i dusimy na wolnym ogniu aż odparuje nadmiar wody. Pod koniec dodajemy pokruszony ser pleśniowy, mieszamy.

2. Szpinak przekładamy do naczynia żaroodpornego, układamy na nim kawałki łososia, uprzednio oprószone solą, pieprzem i koperkiem.

3. Całość posypujemy startą mozarellą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C na ok. 30-35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 25.11.2013 09:03
wspaniały łosoś
Rafał10 21.05.2012 12:07
rewelacja !
Urszula5 12.03.2012 14:02
bardzo lubię zarówno szpinak jak i łososia więc pewnie mi posmakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak