Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone ziemniaczki z sałatką rybną

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 szt
makrela wędzona 1
korniszony 6szt
cebula czerwona 1szt
masło
Koperek suszony Prymat
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone ziemniaczki z sałatką rybną

Równej wielkości ziemniaki, szorujemy a następnie gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie.

Przekrajamy na połówki i wydrążamy miąższ łyżeczką. Ziemniaczane łódeczki smarujemy masłem i zapiekamy w 180C aż się przyrumienią.

Miąższ ziemiaczany mieszamy z kawałkami makreli, posiekanymi korniszonamii cebulką oraz koperkiem. Doprawiamy do samku solą i pieprzem.

Sałatką napełniamy przypieczone ziemniaczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 26.11.2013 08:56
super przegryzka
manaika 02.06.2012 10:37
mmmmm super
agnieszka189 02.03.2012 14:30
Ja właśnie serwowałam je na imprezce, ważne by dobrze podpiec ziemniaczki by były chrupiące.
treonina 02.03.2012 14:17
Ciekawa kompozycja. Może być świetne jako przekąska podczas imprezy!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak