Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIODOWNIK KRESOWY NA KEFIRZE

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 25 dag
masło 15 dag
jajko 3 szt
cukier 3/4 szkl
mąka pszenna 1 i 1/5 szkl
mąka żytnia 1 i 1/5 szkl
kefir 1 szkl
kakao 1 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżka
polewa czekoladowa
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: MIODOWNIK KRESOWY NA KEFIRZE

Miód i masło podgrzewaj, aż się stopią ostudź. Jajka ubij z cukrem. Dodaj miód, masło i obie mąki. Wlej kefir. Dosyp kakao, przyprawę i sodę. Dokładnie wymieszaj. Foremkę posmaruj tłuszczem, oprósz tartą bułką. Napełnij ciastem. Wierzch wyrównaj. Piecz około 55 minut w temperaturze 170 stopni. Gotowy polej polewą

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak