Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijaski schabowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarek 10 sztuk
jajek ugotowanych na twardo 2 sztuki
papryki 1 strąk
ugotowanego brokuła kilka różyczek
posiekanej natki pietruszki 1 łyżka
kukurydzy i groszku konserwowego 2 łyżki
masła 1 łyżka
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
bulion 1/2 l
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
jajko do panierowania
schab 5 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijaski schabowe

Mięso lekko rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem. Pieczarki myjemy, kroimy na ćwiartki i odparowujemy na patelni. Następnie podsmażamy na maśle. Zostawiamy do ostygnięcia. Dodajemy tartą bułkę i jajko. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz dodajemy natkę pietruszki. Jajka obieramy i kroimy na ćwiartki. Paprykę umyć, oczyścić, pokroić na paski. Na plastry mięsa nakładamy pieczarki, cząstkę jajka, paski papryki i różyczkę brokuła. Zwijamy w roladki. Można spiąć wykałaczką. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na małym ogniu 10 -15 minut (można też podlać bulionem i dusić do miękkości). Zostawić do ostygnięcia. Na półmisek wyłożyć kukurydzę i groszek. Układać zawijaski. Zalać tężejącym bulionem z żelatyną przygotowaną według przepisu na opakowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 06.09.2011 11:52
bosko to wygląda!
Beatris 22.08.2011 11:18
Pięknie podane. Aż chce się zjeść.
tomek18 19.06.2011 10:00
super
Smakosz6 26.12.2010 13:03
mniam
Ewa104 19.10.2010 15:12
Mniam!
katarzynka455 25.09.2010 15:50
super
rosik93 28.07.2010 11:41
Nic dodać nic ująć.
Ewa111 23.07.2010 19:35
Wyglądają świetnie i pewnie tak smakują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak