Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Obiad postny II

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt
karp 1/2 szt
marchew 1 szt
cebula 1 szt
kapusta kiszona 1l słoik
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
mąka do panierki
jajko do panierki
sól do smaku
olej do smażenia
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Obiad postny II

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w paski na frytki. Smażyć na oleju, posypać przyprawą do ziemniaków. Karpia podzielić na kawałki posolić, panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej i piec na oleju z obu stron na złoty kolor. Marchew zetrzeć na tarce a cebulę drobno pokroić i dodać do kapusty kiszonej. Przyprawić do smaku. Frytki, rybę i surówkę ułożyć na talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 02.07.2012 19:22
to coś dla mnie :) nie tylko w post
Emiliozo 05.06.2012 21:12
posty i zarezem syty
Gosia20 05.04.2012 07:50
mniam trzeba zrobić na obiad ;")
Mariusz10 24.03.2012 17:42
pycha jedzonko
marzena06 07.03.2012 11:47
bardzo smaczny obiadek
Niunia1 04.03.2012 20:18
ojjj mogłabym jeść i jeść taki obiadek, pycha!
jolanta19 02.03.2012 14:27
mniam
Piotr24 02.03.2012 12:43
gdyby tylko frytki nie miały tyle kalorii jadł bym je codziennie ;)
ben-ka 02.03.2012 12:06
postny,to postny ale jaki pyszny! mozna się najeść do syta.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak