Sposób przygotowania

Kawę wsypać do filiżanki i wstawić na 2 minuty do ogrzanego ( wyłączonego) piekarnika - wydobywa to aromat kawy . Wodę zagotować. Wyłączyć czajnik - odczekać 30 sekund i zalać kawę w wysokości 3/4 filiżanki . Przykryć filiżankę , przykryć i zostawić na 3 minuty by się dobrze zaparzyła .
Susz różany zaparzyć 1/4 filiżanki wrzątku. Dolać do kawy przez sitko. Posłodzić delikatnie syropem różanym ( lub cukrem ) .Wymieszać .
Bałam się trochę czy smaki różany i kawowy nie będą się kłócić ze sobą .Nic podobnego .Wspaniale współgrają .Nie na darmo w kulturze arabskiej kawa i róża często goszczą obok siebie. Gorąco polecam takie zestawienie .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !