Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielona wieprzowina na kanapki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa ok.1 kg
ziele angielskie 6 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 2 duże sztuki
cebula 2 duże sztuki
olej do smażenia
Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki
pieprz do smaku
czosnek 1 ząbek
bulion 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielona wieprzowina na kanapki

Kroki postępowania

1
Mięso (dobrze, żeby było poprzerastane tłuszczem) pokroić na mniejsze kawałki, zalać wodą. Do mięsa dodać kostki bulionowe, ziele angielskie i liście laurowe, ugotować do miękkości, odcedzić.
Krok 1 - Mielona wieprzowina na kanapki foto
2
Cebulę dowolnie pokroić, zrumienić na oleju.
Krok 2 - Mielona wieprzowina na kanapki foto
3
Mięso razem z usmażoną cebulą dwukrotnie zmielić.
Krok 3 - Mielona wieprzowina na kanapki foto
4
Do zmielonego mięsa dodać gałkę muszkatołową, kolendrę i wyciśnięty czosnek. Doprawić do smaku solą ziołową i pieprzem, wymieszać.
Krok 4 - Mielona wieprzowina na kanapki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 22.03.2012 09:17
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak