Sposób przygotowania

Upiec biszkopt z podanych składników. Truskawki umyć, osączyć. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wrzącej wody i odstawić do lekkiego stężenia. Biszkopt nasączyć przygotowanym ponczem. Sernik błyskawiczny przygotować według przepisu na opakowaniu. Podzielić na 3 części. Kilka łyżek masy serowej wyłożyć na biszkopt i wyłożyć część truskawek. Przykryć masą serową. Wyłożyć truskawki i znów ser. Na wierzch położyć kilka przekrojonych na pół truskawek i zalać tężejącą galaretką. Wstawić na godzinę do lodówki. Trochę poszłam na łatwiznę korzystając z gotowego sernika, ale był pyszny:)
Sernik ten jest na zimno:)Smacznego:):)

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    bardzo lubie ten wygląda pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sloneczko222

    przepiękny-uwielbiam ciasta z truskawkami:)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Kocham truskaweczki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    anulka69

    cudeńko i na pewno pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !