Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa na skrzydełkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2 sztuki
ogórek kwaszony 5 sztuk
marchew 2 sztuki
pietruszka 2 sztuki
śmietana 2 łyżki
sól szczypta do smaku
pieprz szczypta do smaku
woda 1,5 (z ogórków)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa na skrzydełkach

Do garnka wlewamy 1,5 L wody wrzucamy skrzydełka.Gdy woda się zagotuję dodajemy obrane,umyte i pokrojone w kostkę marchewki i pietruszkę.Gotujemy na małym ogniu przez około 15 minut.Po 15 minutach wlewamy wodę z ogórków i potarte ogórki na tarce o dużych oczkach.Doprawiamy szczypta soli,pieprzu,mieszamy i gotujemy na małym ogniu.Gdy skrzydełka i warzywa będą miękkie wyłączmy gaz i dodajemy śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 14.08.2013 21:58
bardzo smaczna i moja ulubiona zupka
pestka 18.01.2013 12:25
moja ulubiona zupa
jasiek 20.08.2012 19:10
fajny podkład
Jodaj 06.08.2012 09:45
pyszna :)
Anna138 20.07.2012 21:52
uwielbiam taką zupkę.
joanna43 21.06.2012 08:39
ostatnio mnie bardzo na nią nachodzi, ale w te upały zupa odpada
Dorian 18.05.2012 09:35
super
Norgiusz 17.05.2012 07:41
swietna
romanrafal
romanrafal 28.04.2012 07:25
lubię to
fictor123 10.04.2012 07:48
pycha
choldek
choldek 10.03.2012 19:32
rewelacyjna
choldek
choldek 10.03.2012 19:32
rewelacyjna
olkaaa 10.03.2012 08:42
lubię
Anna152 05.03.2012 09:25
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak