Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczrkowe zpiekańce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
pieczarki 30 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
masło do smażenia 1 łyzka
jajko 1 małe
ser żółty 10 (plasterki)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczrkowe zpiekańce

Mięso wyrobić z jajkiem i przyprawami, uformować w placki grubości 1 cm i usmażyć na oleju. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i usmażyć na maśle w osobnym naczyniu, przyprawić do smaku. Wysmarować tłuszczem blaszkę lub naczynie żaroodporne, ułożyć upieczone plastry mięsa, na każdy nałożyć pieczarki, przykryć plasterkiem żółtego sera i zapiec w piekarniku do momentu aż ser się rozpuści. Przed podaniem polać ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak