Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w osolonej wodzie. Utłuc albo przecisnąć przez praskę. Przestudzić (ja wykorzystałem ziemniaki pozostałe od obiadu). Do ziemniaków wbić jajka, dodać śmietanę, opłukaną i drobno pokrojoną pietruszkę oraz obraną i drobno pokrojoną cebulę. Wszystko wymieszać, zarobić masę doprawić do smaku. Na patelni rozgrzać olej. Z ciasta formować małe placuszki. Smażyć z obu stron na rumiano. Nadmiar tłuszczu można osączyć na papierowych serwetkach.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    kejt2

    bardzo fajne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !