Sposób przygotowania

Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić na puszystą masę. Dodać dwie łyżki wody i wmieszać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Przełożyć do przygotowanej natłuszczonej blaszki i piec ok. 35 minut. Wystudzić. Ugotować dwa budynie w 2 5-3 szklankach mleka z trzema czterema łyżkami cukru. Wystudzić i zmiksować z kostką masła. Dodać osączone i pokrojone na kawałki ananasy. Dodać też rodzynki, mogą być namoczone w alkoholu. Wszystko delikatnie wmieszać do masy. Ciasto posmarować dowolnym dżemem, wyłożyć przygotowaną masę i wyrównać. Przykryć biszkoptami i zalać polewą czekoladową. Schłodzić i dowolnie udekorować.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !