Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z ananasem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Na ciasto:
jajko 4 sztuki
mąka 1 szklanka
cukier 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
woda 2 łyżki
cukier waniliowy
Na masę budyniową
budyń 2 sztuki
mleko 3 szklanki
cukier 3-4 łyżki
masło 1 kostka
DODATKOWO:
ananas 1/2 puszki
biszkopty okrągłe 1 paczka
polewa czekoladowa
rodzynki 3/4 (namoczone)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z ananasem

Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić na puszystą masę. Dodać dwie łyżki wody i wmieszać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Przełożyć do przygotowanej natłuszczonej blaszki i piec ok. 35 minut. Wystudzić. Ugotować dwa budynie w 2 5-3 szklankach mleka z trzema czterema łyżkami cukru. Wystudzić i zmiksować z kostką masła. Dodać osączone i pokrojone na kawałki ananasy. Dodać też rodzynki, mogą być namoczone w alkoholu. Wszystko delikatnie wmieszać do masy. Ciasto posmarować dowolnym dżemem, wyłożyć przygotowaną masę i wyrównać. Przykryć biszkoptami i zalać polewą czekoladową. Schłodzić i dowolnie udekorować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beatkaa153 08.05.2012 11:15
smaczne ciasto
jolanta19 05.03.2012 09:37
super pomysł
[email protected] 02.03.2012 14:50
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak