Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 15 sztuk
papryka konserwowa 1/2 słoiczka
cebula 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
wieprzowina 50 (łopatka)

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z pieczarkami

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać olej, dodać mięso, przesmażyć. Cebulę obrać, dowolnie pokroić, dodać do mięsa. Pieczarki umyć, pokroić, dodać na patelnię. Podlać sporą ilością wody, posolić i dusić ok. 30 minut. Paprykę pokroić w kostkę albo paski kukurydzę osączyć z zalewy. Do mięsa dodać kukurydzę, paprykę, koncentrat. Wszystko wymieszać, jeśli trzeba podlać wodą, doprawić do smaku i dusić wszystko przez 5-10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak